Et forbrukslån for deg

Her finner du forbrukslån tilpasset deg og dine behov. Dersom du søker om forbrukslån på nett, vil du kunne få utbetalt lånet i løpet av tre dager.

Lån til bil

Låne penger til å kjøpe ny bil, eller kanskje for å holde ved like den gamle? Finn ut hva det vil koste.

Lån til oppussning

Ønsker du å låne penger for å pusse opp kjøkkenet, eller kanskje begynner badet å bli slitt?

Ønsker du å utvide ditt lån?

Logg inn her og oppgi ønsket beløp, så får du samtidig vite hva lånet kommer til å koste per måned.

Fyll ut ønsket beløp mellom 10 000 kr og 500 000kr:
Velg nedbetalingstid
1 529 krMånedsbeløp
14,46 %Effektiv rente*
10 år
1 719 krMånedsbeløp
14,54 %Effektiv rente*
8 år
1 859 krMånedsbeløp
14,60 %Effektiv rente*
7 år
2 050 krMånedsbeløp
14,67 %Effektiv rente*
6 år
2 321 krMånedsbeløp
14,76 %Effektiv rente*
5 år
3 427 krMånedsbeløp
15,09 %Effektiv rente*
3 år

Et lån på 100 000 kr, med en nedbetalingstid på 5 år, koster 2 321 kr per måned. Den nominelle renten er 12,84 % og den effektive renten blir 14,76 %. Da inkluderer lånet et etableringsgebyr på 995 kr og et administrasjonsgebyr på 29 kr per måned. Lånekostnaden er 39 245 kr og totalt å betale tilbake er 139 245 kr.

Forsikre lånet ditt om noe uforutsett skulle skje

Når du tegner en betalingsforsikring på ditt eksisterende lån, erstatter vi lånets månedskostnad på opptil 12 måneder dersom du skulle bli:

  • Sykemeldt
  • Ufrivillig arbeidsledighet
  • Sykehusinnleggelse

Sånn fungerer et forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at det ikke er registrert pant i noe objekt knyttet til lånet. Vi som bank står lenger bak i køen når vi skal få pengene tilbake dersom låntaker ikke klarer å betale tilbake. Det innebærer altså en høyere risiko for banken å låne ut penger uten sikkerhet. Høyere risiko er også forklaringen på hvorfor forbrukslån er dyrere enn et boliglån med pant i boligen eller billån hvor det er tatt pant i bilen.

Se hva forbrukslånet vil koste deg

Det er viktig at du har råd til forbrukslånet. Med vår lånekalkulator kan du enkelt se hvor mye lånet vil koste deg hver måned. Du endrer enkelt lånebeløp og nedbetalingstid for å finne ut hvilket lån som passer for deg.

Hva kreves for å få et forbrukslån?

For at du skal kunne låne penger av oss, må du ha fylt 25 år og ha en fast inntekt på minst 280 000 kr i året. Vi kontrollerer deretter din betalingsevne gjennom å foreta en kredittsjekk. Er du langtidssykemeldt eller har en betalingsanmerkning, kan du dessverre ikke søke om lån.

Hvordan kan jeg søke om forbrukslån?

Hos oss kan du søke om et lån online, via post eller gjennom å ringe vår kundeservice. Det er gratis å søke, og vi gir et uforpliktende lånetilbud som er gyldig i 30 dager. Når vi har behandlet og innvilget søknaden din, kan du signere avtalen med BankID eller skrive under på lånedokumentene hjemme i fred og ro. Pengene settes inn på kontoen din innen 1-3 dager etter vi har mottatt din signerte avtale og eventuell etterspurt dokumentasjon.

Kan jeg utvide et eksisterende lån?

Har du allerede et forbrukslån hos oss og vil utvide dette, er det mulig å foreta en opplåning. Dersom du vil utvide lånet ditt, fyller du ut en ny lånesøknad der du oppgir hvor mye ekstra du ønsker å låne.

Si at du allerede har et lån på 40 000 kr og vil heve det med ytterligere 60 000 kr. Du skal da søke om 60 000 kr. Vi legger det nye lånebeløpet til det eksisterende. Det totale lånet ditt er da på 100 000 kr.

Forbrukslån og renter

Renten på forbrukslånet ditt bestemmes etter at vi har behandlet søknaden din og foretatt en kredittvurdering.

 

  • Etableringsgebyr: 995 kr
  • Lånebeløp 10 000–500 000 kr
  • Nominell rente: fra 6,89% til 18,15%
  • Nedbetalingstid: fra 1-12 år (Nedbetalingstid mer enn 5 år forutsetter at du skal refinansiere annen gjeld).

Hvor lang tid tar det før lånet blir utbetalt?

Etter at du har fylt ut vår online søknad, signert med BankID og eventuelt sendt inn påkrevd dokumentasjon vil du kunne ha pengene på konto innen 1 til 3 virkedager.

Lån med medsøker, hva innebærer det?

Låner du penger sammen med noen, har du større sjanse for å få lånet innvilget. En person blir da hovedsøker, og den andre blir medsøker. Som bank betyr det at sikkerheten øker og vi kan gi deg bedre lånevilkår.

Hva kan forbrukslån brukes til?

Et lån uten sikkerhet kan du bruke til hva du måtte ønske. De som tar opp lån hos oss bruker det hovedsaklig til privat forbruk eller refinansiering. Mange velger å bestille ferien en stund før feriepengene kommer, mens prisene er lave og utvalget godt. Andre velger å slå til på et tilbud – kanskje dukker bruktbilen man har planer om å kjøpe, opp til en god pris. Andre igjen velger å investere i oppussing av boligen

Noe du lurer på?

Søk blant våre ofte stilte spørsmål eller la vår kundeservice hjelpe deg.

Skjemaer
Vilkår
Informasjon