Resurs Bank
menu

Forbrukslån tilpasset deg og dine behov

Lån til oppussing
Refinansiere lån
Les om vår betalingsforsikring

Sånn fungerer et forbrukslån

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at det ikke er registrert pant i noe objekt knyttet til lånet. Hos Resurs kan du låne til det du selv ønsker. Du kan søke om forbrukslån når du vil kjøpe ny bil, eller redusere månedlige kostnader ved å samle smålån til et større og billigere lån.

Hva koster et forbrukslån?

Det er viktig at du har råd til forbrukslånet. Med vår lånekalkulator kan du enkelt se hvor mye lånet vil koste deg hver måned. Du endrer enkelt lånebeløp og nedbetalingstid for å finne ut hvilket lån som passer for deg.

Hva kreves for å få et forbrukslån?

For at du skal kunne få et forbrukslån fra oss, må du ha fylt 23 år og ha en fast inntekt på minst 280 000 kr i året. Vi kontrollerer deretter din betalingsevne gjennom å foreta en kredittsjekk. Er du langtidssykemeldt eller har en betalingsanmerkning, kan du dessverre ikke søke om lån.

Hvordan fungerer forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet. Det betyr at det ikke er registrert pant i noe objekt knyttet til lånet. Vi som bank står lenger bak i køen når vi skal få pengene tilbake dersom låntaker ikke klarer å betale tilbake. Det innebærer altså en høyere risiko for banken å låne ut penger uten sikkerhet. Høyere risiko er også forklaringen på hvorfor forbrukslån er dyrere enn et boliglån med pant i boligen eller billån hvor det er tatt pant i bilen.

Hvordan kan jeg søke om forbrukslån?

Hos oss kan du søke om et forbrukslån online, via post eller gjennom å ringe vår kundeservice. Det er gratis å søke, og vi gir et uforpliktende lånetilbud som er gyldig i 30 dager. Når vi har behandlet og innvilget søknaden din, kan du signere avtalen med BankID eller skrive under på lånedokumentene hjemme i fred og ro. Pengene settes inn på kontoen din innen 1-3 dager etter vi har mottatt din signerte avtale og eventuell etterspurt dokumentasjon.

Kan jeg utvide et eksisterende lån?

Har du allerede et forbrukslån hos oss og vil utvide dette, er det mulig å foreta en opplåning. Dersom du vil utvide lånet ditt, fyller du ut en ny lånesøknad der du oppgir hvor mye ekstra du ønsker å låne. Si at du allerede har et lån på 40 000 kr og vil heve det med ytterligere 60 000 kr. Du skal da søke om 60 000 kr. Vi legger det nye lånebeløpet til det eksisterende. Det totale lånet ditt er da på 100 000 kr.

Hvor lang tid tar det før lånet er utbetalt?

Etter at du har fylt ut vår online søknad, signert med BankID og eventuelt sendt inn påkrevd dokumentasjon vil du kunne ha pengene på konto innen 1 til 3 virkedager.

Forbrukslån og renter

Renten på lånet ditt bestemmes etter at vi har behandlet søknaden din og foretatt en kredittvurdering.

Etableringsgebyr: 995 kr
Lånebeløp 10 000–500 000 kr
Nominell rente: fra 8,39% til 19,39%
Nedbetalingstid: fra 1-12 år (Nedbetalingstid mer enn 5 år forutsetter at du skal refinansiere annen gjeld).

Hva kan forbrukslån brukes til?

Et forbrukslån uten sikkerhet kan du bruke til hva du måtte ønske. De som tar opp lån hos oss bruker det hovedsaklig til privat forbruk eller refinansiering. Mange velger å bestille ferien en stund før feriepengene kommer, mens prisene er lave og utvalget godt. Andre velger å slå til på et tilbud – kanskje dukker bruktbilen man har planer om å kjøpe, opp til en god pris. Andre igjen velger å investere i oppussing av boligen.

Forbrukslån med medsøker, hva innebærer det?

Søker du et forbrukslån sammen med noen, har du større sjanse for å få lånet innvilget. En person blir da hovedsøker, og den andre blir medsøker. Som bank betyr det at sikkerheten øker og vi kan gi deg bedre lånevilkår.