Konsumer og lån “smart”

Resurs ønsker å bidra til at du får balanse i både lommeboka og livet. Her forteller vi om vårt syn på klok og smart økonomi.

Aerekraftig OkonomiAerekraftig Okonomi

Resurs kan og skal ikke bestemme hva folk gjør med pengene sine. Men det vi kan – og skal – gjøre, er å bidra til at folk bruker pengene sine så smart som mulig. Vi ønsker å bidra til balanse i lommeboka og i livet. Vi ønsker at det du låner hos oss, går til det du virkelig trenger. Ved å skape balanse i lommeboka kan nemlig flere tenke og handle bærekraftig.

Men skal virkelig Resurs fortelle hva folk skal gjøre med pengene sine? Ja og nei. Nei, fordi det er noe vi ikke har rett til. Ja, fordi vi skal bidra til samfunnet på den måten vi kan. Vi har en moralsk forpliktelse til å bidra til samfunnet i positiv retning.

5 tips som gir deg mulighet til en økonomi i balanse

- Sett opp et budsjett og planlegg økonomien
- Ikke kjøp for mer enn du har råd til
- Tenk før du handler: vil jeg klare å betale fakturaen eller delbetalingene?
- Vær nøye med hvilke gebyrer og hvilken rente som gjelder
- Legg opp en langsiktig sparing

Utgangspunktet bygger på å lytte, resonnere og tilby smarte løsninger. Ikke bare når det kommer til lån og betingelser, men også i tilbudene vi utarbeider sammen med partnerne våre.

Hva brukes egentlig lån og kreditter til?

Det hersker et inntrykk av at den typen kreditter som tilbys av en aktør som Resurs, bare brukes til raskt forbruk. Faktum er at undersøkelser vi har gjort, viser at bildet av forbrukslån og forbrukerkreditter er betydelig mer mangefasettert enn som så. En person som tar opp et forbrukslån, bruker det faktisk ofte til å investere i livet. Ved å bruke lånet til å ta en utdannelse, ta førerkort, kjøpe eller pusse opp en bolig bidrar man til å skape en positiv retning og balanse i livet. Langt flere lån brukes til dette enn til raskt forbruk og reiser.

Men vi må likevel ta ansvar. Siden vi er et selskap som gjør nettopp det vi gjør, det vil si låne ut penger og tilby mulighet til delbetaling, må vi gjøre det enklere for deg å ta privatøkonomisk smarte og bærekraftige valg.

Vi kommer snart til å lansere et digitalt kurs i privatøkonomi. Vi ser nemlig at kunnskapen om bærekraftig økonomi blir stadig dårligere, samtidig som valgmulighetene når det kommer til betalinger og kreditter blir stadig flere. Derfor trengs det mer kunnskap. Vi tror nemlig at hvis du har bedre kontroll på økonomien, er det bedre for oss alle – for deg, for oss og for samfunnet.