Forbruket og klimaet

Forbruk påvirker klimaet, men vi i Resurs vil gjøre bærekraftig forbruk enklere. La oss fortelle hvordan.

Baerekraftig ForbrukBaerekraftig Forbruk

Men hvordan er det da med klimaet? Har Resurs et ansvar for dette? Ja, alle bransjer har et ansvar for klimaavtrykket sitt, og finansbransjen er intet unntak. I Resurs er vi bevisst på klimapåvirkningen forbruket etterlater seg.

Resurs er ikke en fabrikk som slipper ut CO2 direkte, men kredittene vi tilbyr, bidrar jo også til vårt felles klimaavtrykk i samfunnet ved at folk bruker dem til blant annet forbruk.

Og selv om vi gjør mye for at virksomheten skal bli bærekraftig i alle ledd, er dette et arbeid som aldri tar slutt. Vi må jobbe kontinuerlig med dette, og det gjør vi.

Resurs’ klimamål:

Redusere det direkte klimaavtrykket vårt med 50 % innen 2030.

Dette målet skal vi nå ved for eksempel å:

- Fokusere aktivt på færre og mer miljøvennlige jobbreiser.
- Redusere antallet postutsendelser i hele virksomheten.
- Gi kundene mulighet til f.eks. å velge elektroniske fakturaer.

For mer tall og informasjon om klimaarbeidet vårt, klikk her.

Samarbeid som er positive for klimaet

Ettersom tjenestene våre bidrar til klimapåvirkning, både vil og skal vi bidra med vårt. Det gjør vi blant annet ved at vi tilbyr bærekraftige kreditter gjennom partnere, slik at kundene våre får mulighet til å investere i klimasmarte løsninger til boligen. Og gjennom samarbeidet med Fairown gjør vi det mulig å abonnere på produkter, for eksempel en mobiltelefon eller en klokke, som du kjøper gjennom våre partnere. Gjennom vår parter Albie blir det enklere og billigere å finansiere installasjonen av ladeboks til elbilen, selv om du ikke har mulighet til å betale umiddelbart.

Kort sagt: vi vil gjøre det enklere og lettere for deg å leve bærekraftig og ansvarlig med balanse i både lommeboka og livet. Vi jobber intensivt videre med å finne nye samarbeid omkring energiløsninger for at vi i fremtiden også skal kunne møte flere behov på markedet innen det litt videre begrepet “bærekraftige investeringer”

Nye bærekraftige måter å forbruke på

Vi kan ikke fortsette med det samme forbruket som vi har i dag. Som en innovativ og nytenkende finansiell aktør må vi derfor tenke nytt og lede bransjen fremover. Alle kan ikke eie alt. Vi må finne nye, bærekraftige måter å forbruke varer og tjenester på. Resurs ønsker å gå i bresjen for denne utviklingen.

“Sirkulære tjenester” er et begrep man hører stadig oftere. Det handler om at tjenester og produkter skal kunne repareres, oppgraderes, renoveres eller gjenvinnes på en enkel måte. Resurs har fullt fokus på dette området.

Det kan i praksis handle om å gjøre det mulig å ta hånd om mobiltelefoner på en bærekraftig måte, noe som innebærer at telefonen, når du ikke vil ha den lenger, kan selges videre til en ny eier eller sendes tilbake til fabrikanten, som tar vare på komponentene slik at de kan brukes i produksjon av nye telefoner. Dette gjør vi gjennom vår samarbeidspartner Fairown.

Men det kan også handle om å reservere eller abonnere på varer slik at en vare kan brukes av flere personer. Det skaper fleksibilitet i livet, samtidig som det bidrar til en mer bærekraftig verden.

Kort sagt: alle må tenke gjennom hvordan klimaavtrykket vårt ser ut, og Resurs lover å gjøre vår del av jobben. Både i dag og i morgen.