Hva er Freja eID?

Freja eID er en mobil e-legitimasjon som er helt konstnadsfri for deg som bruker, og gir en sikker tilgang til tilsluttede onlinetjenester. Med Freja eID kan du identifisere deg for å logge inn, signere elektronisk og selvfølgelig ha full kontroll på hvilke personopplysninger du deler og hvem som får tilgang til disse.

Freja eID er en e-legitimasjon som er utviklet av selskapet Verisec, et nordisk IT-sikkerhetsselskap som er notert på Nasdaq First North Premier i Stockholm. Teknologien bak Freja eID brukes i dag av banker, selskaper og myndigheter over hele verden for å håndtere digitale identiteter og beskytte sensitive opplysninger.

Resurs og Freja eID

Resurs er den første til å slutte seg til Freja eID i Norge. Innledningsvis kan Freja eID benyttes til å logge inn til Resurs, og ved en senere anledning kommer du som bankkunde også å kunne signere elektronisk med Freja eID for å godkjenne betalingstransaksjoner og avtaler.

Freja eID er helt kostnadsfri for deg som er bruker og har en rask og intuitiv registrerings- og søknadsprosess, der appen guider deg trinn for trinn. Så enkelt er det å skaffe seg Freja eID:

  1. Last ned appen fra Google Play eller App Store!
  2. Registrer og bekreft din epostadresse.
  3. Angi PIN-kode.
  4. Velg og skann ID (norsk pass).
  5. Ta et ID-foto med appen og velg profilbilde.
  6. Vent på verifisering av personopplysninger.

Freja eIDs sikkerhetssenter holder åpent hverdager fra 08:00 til 22:00, og du vil motta et varsel når alt er godkjent og du kan ta i bruk din nye e-legititimasjon.

Funksjoner i Freja eID

Innlogging

Rask og enkelt innlogging til online tjenester med fingeravtrykk eller PIN-kode. Freja eID har også støtte for mobiltelefoner som tilbyr ansiktsgjenkjennelse istedenfor fingeravtrykk. Freja eID tilbyr en robust to-faktor autentiseringsmetode som øker sikkerheten og beskytter deg mot hackerangrep.

Elektroniske underskrifter

Juridisk bindende elektroniske underskrifter godkjennes med din PIN-kode eller biometri i Freja eID-appen. Signeringsfunksjonen i Freja eID-appen gjør ditt digitale liv mye enklere. Det er dessuten miljøvennlig å erstatte manuelle papirbaserte prosesser med digitale alternativer.

Én identitet - Flere enheter

Du kan ha samme Freja eID-konto på opp til tre mobile enheter. Det kan være en miks av iOS, versjon 10 og oppover, og Android, versjon 5 og oppover. Det kan være både mobiltelefoner og nettbrett. På denne måten sikrer du tilgangen til din e-legitimasjon. Denne funksjonen gjør det også mulig å flytte din Freja eID-konto til en ny enhet.

Fleksible brukernavn

Valgfrihet er brukervennlighet. Du kan knytte opptil tre epostadresser og tre mobilnumre opp mot din Freja eID-konto. De kan alle fungere som ditt brukernavn og du kan naturligvis ta bort og bytte dem ut etter behov. Sikkerhetsadvarsler og oppdateringer sendes til alle dine registrerte epostadresser og mobilnumre.

Få full kontroll med Mine sider

Freja eID Mine Sider er en portal der du får full kontroll over din elektroniske identitet.

Under Brukerdetaljer finnes en tydelig oversikt over hvilke personopplysninger som er lagret om deg. Her vises også de epostadresser og telefonnumre som er knyttet til ditt Freja eID. Alle disse kan fungere som brukernavn som du kan ta bort eller legge til etter behov.

Handlingshistorikk gir en oversikt over innlogginger, transaksjoner og andre handlinger som er utført med ditt Freja eID. Det fremkommer dato og klokkeslett for handlingen, samt hvilke personopplysninger du har utvekslet med brukerstedet.

Under Tjenester kan du enkelt styre hvilke tjenester du skal ha tilgang til. Dette er en effektiv måte å øke sikkerheten på internett. Dersom du har stengt tilgangen til en spesifikk tjeneste kan ingen som forsøker å utgi seg for å være deg få tilgang til tjenesten.