• Start
  • Hvorfor har jeg fått avslag på min lånesøknad?

Hvorfor har jeg fått avslag på min lånesøknad?

Det er mange grunner til at en person kan få avslag på en lånesøknad. Her er noen av de vanligste årsakene:

Kredittscore: Vi bruker kredittscoren din til å vurdere risikoen for å gi deg et lån. Hvis kredittscoren din er lav, kan du få avslag på lånesøknaden.

Inntekt og jobb: Vi vil se på inntekten din og jobbhistorikken din for å avgjøre om du har en stabil inntekt som kan brukes til å betale tilbake lånet.

Betjeningsevne: Hvis du har høyere kostnader enn inntekt i måneden i forhold til våre vurderinger, kan det hende vi mener at du ikke vil kunne betjene et ekstra lån. Ved lav betjeningsevne er det lovpålagte regler, vi som bank, må forholder oss til.

Gjeldsgrad: Hvis du allerede har mye gjeld, kan det hende at vi mener at du ikke vil kunne betale tilbake et ekstra lån. Ved gjeldsgrad er det lovpålagte regler, vi som bank, må forholder oss til.

Betalingshistorikk: Vi vil også se på betalingshistorikken din, spesielt om du har hatt forsinkelser eller mangler på betalinger tidligere.

Manglende dokumentasjon: Hvis du ikke gir all nødvendig dokumentasjon til oss, kan vi avvise søknaden din.

Det er viktig å huske på at avslag på en lånesøknad ikke nødvendigvis betyr at du aldri kan få et lån. Du kan vurdere å forbedre kredittscoren din, betale ned gjeld, øke inntekten din eller avslutte ubrukte kreditter for å øke sjansene for å få godkjent en fremtidig lånesøknad.

Var dette svar på spørsmålet ditt?