Resurs Bank
menu
Resurs Bank

Factoring skaper økonomisk trygghet

Mer om Resurs factoring

Hva er fakturakjøp?

Fakturakjøp er en tjeneste som hjelper din bedrift å frigjøre kapital ved å selge dine fakturaer til oss. Du får vanligvis betalt innen 24 timer og trenger ikke vente på at kunden skal betale fakturaen. Du kan spore fakturaene dine i sanntid og unngå tidkrevende administrasjonsarbeid og kan i stedet fokusere på å utvikle din bedrift.

Hva er factoring?

Factoring kalles også fakturabelåning og innebærer at din bedrifts kundefordringer er pantsatt i sin helhet. Du får opp til det meste av verdien på fakturaene direkte. Resten får du når fakturaen er betalt, med oppgjør for kostnader og renter. Vi i Resurs tilbyr i stedet fakturakjøp som betyr at du selger dine fakturaer til oss og som regel har du pengene på konto innen 24 timer.

hva koster det å selge faktura?

Sammen med deg går vi gjennom dine forutsetninger, der vi benytter oss av individuell prissetting. Prisen avhenger blant annet av hvilken type avtale som inngås, hvem som står for kredittrisikoen, hva slags virksomhet det er samt hvem kundene er.

Hva kreves for å bruke fakturakjøpstjenesten?


For å selge fakturaer til oss ser vi gjerne at din bedrift:
Er et handelsselskap eller aksjeselskap
Kan vise dokumentert inntekt
Har gjennomført minst ett årsregnskap
Har ikke betalingsanmerkninger

Hvordan kontrollerer jeg fakturaene mine?

Du vil få egne, personlige innloggingsdetaljer til vår fakturaportal, der du når som helst kan kontrollere fakturaene og avregningene dine.

Hva er fakturakjøp med eller uten regress?

Fakturakjøp med regress betyr at du som bedrift er ansvarlig for at din kunde betaler fakturaen sin. Hvis du i stedet selger din faktura uten regress, er vi i Resurs ansvarlige for at kunden din betaler fakturaen.

Hvor fort kan jeg begynne med fakturakjøp?

Det er enkelt å komme raskt i gang. Ofte tar det et par dager å komme i gang, men det går fortere hvis du er rask med å skrive under på avtalen og har en faktura du vil selge.

Hva er forskjellen mellom fakturakjøp og fakturabelåning?

Når du bruker tjenesten Fakturakjøp, innebærer det at du selger en eller samtlige av bedriftens fakturaer til Resurs og får pengene på konto i løpet av 24 timer. Du får da fakturaens pålydende 100 % overført til din konto, med avregning for kostnader.

Fakturabelåning kalles også factoring och innebærer at du overfører hele reskontroen til en valgt partner. Du får opptil den største delen av fakturaenes verdi umiddelbart. Resten får du når fakturaen er betalt, med avregning for kostnader og rente.