Factoring skaper økonomisk trygghet

Vi i Resurs har over 20 års erfaring innen factoring og fakturakjøp . Hos oss får du en trygg samarbeidspartner som forstår din bedrifts utfordringer.

Vi hjelper deg å frigjøre kapital, og når du selger fakturaer til oss kan du enkelt spore fakturaene i sanntid og du sparer tid på administrasjonsarbeid. Dermed kan du fokusere på det du skal – å utvikle bedriften din!

Fordeler for bedriften din

  • Du får pengene med en gang
  • Vi finansierer 100 % av fakturaen du selger
  • Reduserer administrative oppgaver
  • Du eier fremdeles dine kunder

Vi hjelper deg å frigjøre likviditet

Vi i Resurs skjønner at du ikke alltid har mulighet til å vente på å motta penger fra kundene dine. Med vår tjeneste fakturakjøp får du betalt umiddelbart. Fakturaer har vanligvis en betalingsperiode på 30 til 90 dager, men hvis vi kjøper fakturaene dine slipper du å vente på pengene. Vi er til for å skape økonomisk trygghet for din bedrift.

Ved å selge fakturaer til oss frigjør du bedriftens likviditet, og unngår å gå tom for penger. Slik får du mer penger tilgjengelig og kan betale selskapets utgifter i tide eller investere i noe som kan få selskapet til å vokse.

Factoring eller fakturakjøp?

Vi tilbyr tjenesten fakturakjøp, som betyr at du selger en eller samtlige av din bedrifts fakturaer til oss og mottar pengene på din konto innen 24 timer. Du får da 100 % av fakturaens beløp overført til din konto, med avregning for kostnader.

Factoring derimot innebærer at du belåner fakturaene dine, og at din portefølje eller hele reskontroen blir overført til en valgt partner. Med factoring får du opptil den største delen av fakturaenes samlede verdi umiddelbart. Resten får du når fakturaene er betalt, med avregning for kostnader og rente.

Fordeler med fakturakjøp

En netttjeneste

Vi ønsker å gjøre fakturakjøp enkelt for deg. I nettportalen kan du enkelt laste opp fakturaene du ønsker å selge.

Rask utbetaling

Når du selger fakturaer til oss får du vanligvis pengene på konto innen 24 timer. Vi hjelper din bedrift med å frigjøre likviditet.

Vi tar kredittrisikoen

Vi håndterer påminnelser. Du kan velge å selge dine fakturaer både med eller uten regress, og hvis du velger uten regress, bærer vi kredittrisikoen dersom kunden din ikke betaler fakturaen.

Spar tid

Med fakturakjøp og factoring kan du fokusere på det du er best på, og la oss være banken for dine kunder. Spar tid ved å ta et steg tilbake fra administrative oppgaver.

Selg fakturaene dine

Når du selger fakturaer til oss i Resurs, trenger du ikke vente på at kunden skal betale fakturaen. I stedet får du pengene på konto innen 24 timer. På denne måten frigjør du både tid og likviditet som du kan investere i din bedrift. Å selge fakturaer til oss er fleksibelt, og du bestemmer selv når og hvor mange av dine fakturaer du vil selge.

Vi tilbyr digitale løsninger for hele din fakturaprosess, og du kan enkelt logge inn på vår nettportal for å se et komplett sammendrag av din reskontro. La oss gå gjennom din virksomhet og dine muligheter slik at du kan fokusere på din daglige drift og dine kunder.

Velg Resurs factoring

Vi har erfaring med factoring og fakturakjøp siden 2001, og med oss får du en stabil og trygg samarbeidspartner som har forståelse for utfordringene nettopp din bedrift står ovenfor.

Vi jobber tett med deg som kunde, og setter deg og din bedrift i fokus for å finne gode løsninger sammen. Vi hjelper deg å investere i bedriften din ved å la dine egne penger arbeide. Du skal kunne konsentrere deg om bedriften og ikke være bank for kundene dine, det hjelper vi deg med.

Våre kunder

Vi er i alle bransjer, om det er varer eller tjeneste som er leveret og kan etterfaktureres er vi her for å gjøre det enklere for deg. Vårt mål er å øke din bedrifts arbeidskapital og gi deg plass til å vokse, ved å tilby fakturakjøp. Vi har som mål å skape kapitalrike selskaper ved å administrere dine fakturaer.

Mer om Resurs factoring

Fakturakjøp er en tjeneste som hjelper din bedrift å frigjøre kapital ved å selge dine fakturaer til oss. Du får vanligvis betalt innen 24 timer og trenger ikke vente på at kunden skal betale fakturaen. Du kan spore fakturaene dine i sanntid og unngå tidkrevende administrasjonsarbeid og kan i stedet fokusere på å utvikle din bedrift.


Factoring kalles også fakturabelåning og innebærer at din bedrifts kundefordringer er pantsatt i sin helhet. Du får opp til det meste av verdien på fakturaene direkte. Resten får du når fakturaen er betalt, med oppgjør for kostnader og renter. Vi i Resurs tilbyr i stedet fakturakjøp som betyr at du selger dine fakturaer til oss og som regel har du pengene på konto innen 24 timer.


Sammen med deg går vi gjennom dine forutsetninger, der vi benytter oss av individuell prissetting. Prisen avhenger blant annet av hvilken type avtale som inngås, hvem som står for kredittrisikoen, hva slags virksomhet det er samt hvem kundene er.For å selge fakturaer til oss ser vi gjerne at din bedrift:
Er et handelsselskap eller aksjeselskap
Kan vise dokumentert inntekt
Har gjennomført minst ett årsregnskap
Har ikke betalingsanmerkninger


Du vil få egne, personlige innloggingsdetaljer til vår fakturaportal, der du når som helst kan kontrollere fakturaene og avregningene dine.


Fakturakjøp med regress betyr at du som bedrift er ansvarlig for at din kunde betaler fakturaen sin. Hvis du i stedet selger din faktura uten regress, er vi i Resurs ansvarlige for at kunden din betaler fakturaen.


Det er enkelt å komme raskt i gang. Ofte tar det et par dager å komme i gang, men det går fortere hvis du er rask med å skrive under på avtalen og har en faktura du vil selge.


Når du bruker tjenesten Fakturakjøp, innebærer det at du selger en eller samtlige av bedriftens fakturaer til Resurs og får pengene på konto i løpet av 24 timer. Du får da fakturaens pålydende 100 % overført til din konto, med avregning for kostnader.

Fakturabelåning kalles også factoring och innebærer at du overfører hele reskontroen til en valgt partner. Du får opptil den største delen av fakturaenes verdi umiddelbart. Resten får du når fakturaen er betalt, med avregning for kostnader og rente.


Jeg vil vite mer om factoring fra Resurs